Skip to content

Schoolplein VR

Omdat het ontdekken van de middelbare school die bij jou past dit jaar extra moeilijk is kun je de scholen van SKVOB online leren kennen! Op verschillende plaatsen op onze school zijn virtual reality opnames gemaakt, daarnaast zijn er filmpjes van leerlingen waardoor je onze school kunt ontdekken. Klik op de link hieronder om meteen naar de website te gaan!

Meeloop
middagen

Je krijgt de kans om het Michaël college te ervaren tijdens een van de meeloopmiddagen. De dagelijkse gang van zaken is op deze middagen goed zichtbaar. Je volgt enkele lessen, waarin je kunt ervaren op welke manier we lesgeven en hoe de sfeer is. 

Op dit moment zijn de meeloopmiddagen voor volgend schooljaar allemaal achter de rug. Vanaf oktober 2021 zullen de nieuwe meeloopmiddagen plaatsvinden voor schooljaar 2022-2023

Leer ons kennen!

In dit bijzondere schooljaar kun je onze school natuurlijk nog steeds leren kennen. Helaas is er geen centrale voorlichting in Breda maar onze overige activiteiten gaan vooralsnog door.

Je kunt een middag komen proefdraaien en je ouders kunnen alle vragen stellen tijdens de digitale open avonden. Klik op de link hieronder om te zien op welke manier je meer over onze school te weten kunt komen!

Op dit moment zijn alle kennismakingsactiviteiten achter de rug. Heb je nog vragen of wil je mee informatie neem dan gerust contact op met onze school!

Aanmelden

De centrale aanmelding voor schooljaar 2022-2023 vindt plaats op dinsdag 8 en woensdag 9 maart 2022. 

Het Michaël college heeft geen plaatsen beschikbaar voor zijinstroom omdat alle leerjaren vol zitten in het schooljaar 2021-2022.

Ouderparticipatie

Het Michaël college wordt gekenmerkt door een hoge mate van ouderparticipatie. Iedere klas heeft een klassenouder en daarnaast worden veel activiteiten en vieringen gedragen door de ouders van onze leerlingen. Iedere ouder kan betrokken zijn bij de dagelijkse praktijk van onze school op een manier en frequentie die bij hem of haar past. Ouders ondersteunen de docenten bijvoorbeeld bij werkweken, schoolfeesten, open dagen en andere activiteiten. Ouders van onze leerlingen zijn automatisch lid van de VOBW.

Ervaringen
van leerlingen
en ouders

In de filmpjes vertellen ouders, leerlingen en oud-leerlingen over hun ervaringen op het Michaël college.