Skip to content

Schoolplein VR

Als je dit jaar in groep 8 bent gestart is het belangrijk om te kijken bij welke middelbare school jij je fijn voelt. Om dat alvast te ontdekken heb je de mogelijkheid om in VR door onze school te lopen. Op verschillende plaatsen op onze school zijn virtual reality opnames gemaakt, daarnaast zijn er filmpjes van leerlingen waardoor je onze school kunt ontdekken. Klik op de link hieronder om meteen naar de website te gaan!

Meeloop
middagen

Je krijgt de kans om het Michaël college te ervaren tijdens een van de meeloopmiddagen. De dagelijkse gang van zaken is op deze middagen goed zichtbaar. Je volgt enkele lessen, waarin je kunt ervaren op welke manier we lesgeven en hoe de sfeer is. Voor de ouders organiseren we ’s avonds na iedere meeloopmiddag een digitale informatieavond waarin we vertellen over onze school. 

Klik op de link voor de data van de meeloopmiddagen en de infoavonden en schrijf je meteen in!

 

Open dag

Jullie zijn van harte welkom op onze open dag!

Deze zal dit jaar plaats vinden op zondag 6 februari 2022 tussen 10.30 en 14.30 uur.

Tijdens de open dag kunt u kennis maken met onze collega’s, leerlingen en ouders.

Uiteraard kunt u rondkijken in de lokalen waar we vertellen over ons onderwijs, de vakken en de vrijeschool pedagogiek. Stel gerust uw vragen aan één van onze medewerkers en leer onze school beter kennen.

Tot dan!

Aanmelden

Heb jij gekozen voor het Michaël college, kom dan samen met je ouders langs om je in te schrijven tijdens de centrale aanmelding.

Dinsdag 8 maart 2022 (achternaam A t/m K)

Woensdag 9 maart 2022 (achternaam L t/m Z)

Download het benodigde aanmeldingsformulier op deze pagina en neem deze ingevuld mee samen met:

 -ID

– onderwijskundig rapport van de basisschool

– volledig ingevuld keuzeformulier VO Breda (op deze pagina te downloaden)

 

Het Michaël college heeft geen plaatsen beschikbaar voor zijinstroom omdat alle leerjaren vol zitten in het schooljaar 2021-2022.

Ouderparticipatie

Het Michaël college wordt gekenmerkt door een hoge mate van ouderparticipatie. Iedere klas heeft een klassenouder en daarnaast worden veel activiteiten en vieringen gedragen door de ouders van onze leerlingen. Iedere ouder kan betrokken zijn bij de dagelijkse praktijk van onze school op een manier en frequentie die bij hem of haar past. Ouders ondersteunen de docenten bijvoorbeeld bij werkweken, schoolfeesten, open dagen en andere activiteiten. Ouders van onze leerlingen zijn automatisch lid van de VOBW.

Ervaringen
van leerlingen
en ouders

In de filmpjes vertellen ouders, leerlingen en oud-leerlingen over hun ervaringen op het Michaël college.