Skip to content

Schoolplein VR

Als je dit jaar in groep 8 bent gestart is het belangrijk om te kijken bij welke middelbare school jij je fijn voelt. Om dat alvast te ontdekken heb je de mogelijkheid om in VR door onze school te lopen. Op verschillende plaatsen op onze school zijn virtual reality opnames gemaakt, daarnaast zijn er filmpjes van leerlingen waardoor je onze school kunt ontdekken. Klik op de link hieronder om meteen naar de website te gaan!

Meeloop
middagen

Je krijgt de kans om het Michaël college te ervaren tijdens een van de meeloopmiddagen. De dagelijkse gang van zaken is op deze middagen goed zichtbaar. Je volgt enkele lessen, waarin je kunt ervaren op welke manier we lesgeven en hoe de sfeer is. De meeloopmiddagen zijn voor leerlingen van klas 6 of groep 8. Vanaf september kun je inschrijven voor één van de meeloopdagen! 

Data:

– Woensdag 16 november

– Woensdag 7 december

– Woensdag 11 januari

– Woensdag 25 januari

– Woensdag 8 februari

Open dag

Op zondag 6 november zal vanaf 10.30u onze jaarlijkse open dag plaatsvinden. Kom gezellig langs en proef de sfeer van onze school. Daarnaast is er van alles te zien, kun je vragen stellen aan leerlingen die al bij ons op school zitten en zijn er voorlichtingsronden waar je alle informatie over onze school en het Vrijeschoolonderwijs kunt krijgen.

Tot dan!

Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen of kun je niet wachten?! Kijk dan onze online open dag terug die wij 6 februari hebben uitgezonden.

 

Aanmelden

Heb jij gekozen voor het Michaël college, kom dan samen met je ouders langs om je in te schrijven tijdens de centrale aanmelding. 

Dinsdag 7 maart 2023 (achternaam A t/m K)

Woensdag 8 maart 2023 (achternaam L t/m Z)

Download het benodigde aanmeldingsformulier op deze pagina en neem deze ingevuld mee samen met:

 -ID

– onderwijskundig rapport van de basisschool

– volledig ingevuld keuzeformulier VO Breda (op deze pagina te downloaden)

 

Voor het huidige (2022-2023) en het volgende schooljaar (2023-2024) hebben we geen plaats voor zijinstroom.

Ouderparticipatie

Het Michaël college wordt gekenmerkt door een hoge mate van ouderparticipatie. Iedere klas heeft een klassenouder en daarnaast worden veel activiteiten en vieringen gedragen door de ouders van onze leerlingen. Iedere ouder kan betrokken zijn bij de dagelijkse praktijk van onze school op een manier en frequentie die bij hem of haar past. Ouders ondersteunen de docenten bijvoorbeeld bij werkweken, schoolfeesten, open dagen en andere activiteiten. Ouders van onze leerlingen zijn automatisch lid van de VOBW.

Ervaringen
van leerlingen
en ouders

In de filmpjes vertellen ouders, leerlingen en oud-leerlingen over hun ervaringen op het Michaël college.