Skip to content

Schoolplein VR

Als je dit jaar in groep 8 bent gestart is het belangrijk om te kijken bij welke middelbare school jij je fijn voelt. Om dat alvast te ontdekken heb je de mogelijkheid om in VR door onze school te lopen. Op verschillende plaatsen op onze school zijn virtual reality opnames gemaakt, daarnaast zijn er filmpjes van leerlingen waardoor je onze school kunt ontdekken. Klik op de link hieronder om meteen naar de website te gaan!

Meeloopmiddagen

Je krijgt de kans om het Michaël college te ervaren tijdens een van de meeloopmiddagen. De dagelijkse gang van zaken is op deze middagen goed zichtbaar. Je volgt enkele lessen, waarin je kunt ervaren op welke manier we lesgeven en hoe de sfeer is. De meeloopmiddagen zijn voor leerlingen van klas 6 of groep 8.

 Schrijf je snel in via de knop hieronder!

Open dag

Op zondag 6 november heeft onze jaarlijkse open dag plaatsgevonden. Het was een gezellige dag waar veel basisschoolleerlingen op bezoek zijn gekomen om sfeer te proeven, proeflesjes te doen en te kletsen met onze docenten, leerlingen en ouders! Heb je het gemist? Geen probleem! Kijk onze online open dag terug van vorig jaar, zo krijg je een goed beeld van onze school.

Ook zenden we drie avonden live een informatieavond uit waar we in alle rust vertellen over ons onderwijs en waar u gelegenheid heeft om vragen te stellen. 

Om aan te melden: Klik hier.


Aanmelden

Heb jij gekozen voor het Michaël college, kom dan samen met je ouders langs om je in te schrijven tijdens de centrale aanmelding. 

Dinsdag 7 maart 2023 (achternaam A t/m K)

Woensdag 8 maart 2023 (achternaam L t/m Z)

Download het benodigde aanmeldingsformulier op deze pagina en neem deze ingevuld mee samen met:

 -ID

– onderwijskundig rapport van de basisschool

– volledig ingevuld keuzeformulier VO Breda (op deze pagina te downloaden)

 

Voor het huidige (2022-2023) en het volgende schooljaar (2023-2024) hebben we geen plaats voor zijinstroom (leerlingen die van een andere middelbare school komen).

Ouderparticipatie

Het Michaël college wordt gekenmerkt door een hoge mate van ouderparticipatie. Iedere klas heeft een klassenouder en daarnaast worden veel activiteiten en vieringen gedragen door de ouders van onze leerlingen. Iedere ouder kan betrokken zijn bij de dagelijkse praktijk van onze school op een manier en frequentie die bij hem of haar past. Ouders ondersteunen de docenten bijvoorbeeld bij werkweken, schoolfeesten, open dagen en andere activiteiten. Ouders van onze leerlingen zijn automatisch lid van de VOBW.

Ervaringen
van leerlingen
en ouders

In de filmpjes vertellen ouders, leerlingen en oud-leerlingen over hun ervaringen op het Michaël college.