Skip to content

Schoolplein VR

Als je dit jaar in groep 8 bent gestart is het belangrijk om te kijken bij welke middelbare school jij je fijn voelt. Om dat alvast te ontdekken heb je de mogelijkheid om in VR door onze school te lopen. Op verschillende plaatsen op onze school zijn virtual reality opnames gemaakt, daarnaast zijn er filmpjes van leerlingen waardoor je onze school kunt ontdekken. Klik op de link hieronder om meteen naar de website te gaan!

Meeloop
middagen

 

Je krijgt de kans om het Michaël college te ervaren tijdens een van de meeloopmiddagen. De dagelijkse gang van zaken is op deze middagen goed zichtbaar. Je volgt enkele lessen, waarin je kunt ervaren op welke manier we lesgeven en hoe de sfeer is. 

Op dit moment zijn er geen meeloopmiddagen gepland. 

Open dag

Op zaterdag 12 maart 2022 hebben we onze open dag georganiseerd. Het was een fijne dag waar veel leerlingen van klas 6 en groep 8 op bezoek zijn geweest bij onze school. Was je niet in de gelegenheid om langs te komen? Geen probleem! Op 6 februari hebben we onze online open dag uitgezonden op Youtube. Via de link hieronder kun je deze terugkijken.

Veel plezier!

Aanmelden

Heb jij gekozen voor het Michaël college, kom dan samen met je ouders langs om je in te schrijven tijdens de centrale aanmelding. De data voor de centrale aanmelding zijn twee weken verplaatst vanwege de open dag op 12 maart.

Dinsdag 22 maart 2022 (achternaam A t/m K)

Woensdag 23 maart 2022 (achternaam L t/m Z)

Download het benodigde aanmeldingsformulier op deze pagina en neem deze ingevuld mee samen met:

 -ID

– onderwijskundig rapport van de basisschool

– volledig ingevuld keuzeformulier VO Breda (op deze pagina te downloaden)

 

Voor het huidige (2021-2022) en het volgende schooljaar (2022-2023) hebben we geen plaats voor zijinstroom.

Ouderparticipatie

Het Michaël college wordt gekenmerkt door een hoge mate van ouderparticipatie. Iedere klas heeft een klassenouder en daarnaast worden veel activiteiten en vieringen gedragen door de ouders van onze leerlingen. Iedere ouder kan betrokken zijn bij de dagelijkse praktijk van onze school op een manier en frequentie die bij hem of haar past. Ouders ondersteunen de docenten bijvoorbeeld bij werkweken, schoolfeesten, open dagen en andere activiteiten. Ouders van onze leerlingen zijn automatisch lid van de VOBW.

Ervaringen
van leerlingen
en ouders

In de filmpjes vertellen ouders, leerlingen en oud-leerlingen over hun ervaringen op het Michaël college.